Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Utan min slöja
Isbn: 978-91-8100-384-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2024

E-bok

Utan min slöja

Ayaan Hirsi Ali’s Infidel träffar The Handmaid’s Tale


Sedan den 11 september 2001 har den västra världen varit upptagen av islam och dess roll i terrorismen. Ändå är den offentliga debatten om tron polariserad – ena sidan prisar ’fredens religion’ medan den andra påstår att alla muslimer är terrorister.
Kanadensiska människorättsaktivisten Yasmine Mohammed anser att båda sidor är farligt fel.
I Utan min slöja - Hur västerländska liberaler stärker radikal Islam, talar Yasmine sin sanning som en kvinna född i den västerländska världen som tvångsgiftes med en högt uppsatt medlem i Al Qaida. Trots att hon är första generationens kanadensare kände hon sig aldrig hemma i Väst. Trots att hon gick i islamska skolor och bar hijab sedan hon var nio år passade Yasmine aldrig in hos sin muslimska familj heller. Med en fot i varje värld är Yasmine tillräckligt avlägsen från båda för att se dem objektivt, men
tillräckligt nära för att se dem ärligt.
Del Ayaan Hirsi Ali’s Infidel, del The Handmaid’s Tale, Yasmines memoarer tar läsarna in i en värld som få västerlänningar är insatta i. Som högskolepedagog i över femton år är Yasmines mål att avslöja sanningen. Är könsstympning islamisk eller kulturell?
Är hijab påtvingad eller ett val? Är ISIS en representation av ”sann” islam eller en radikal korruption? Och varför finns det så mycket motstridiga uppgifter? Liksom de flesta ösamhällen har den islamiska världen både en ”utifrån röst” och en ”inifrån röst”. Det är nästan omöjligt för åskådare att få ett rakt svar.
Utan att berätta för någon vad de ska tro, navigerar Utan min slöja retoriken och leder sanningssökare genom medienarrativ, politisk korrekthet och rena lögner samtidigt som den uppmuntrar läsare att dra sina egna slutsatser.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone