Jump to content
Cover for Stora boken om glass
Isbn: 978-91-8092-177-0
Publisher: Idus förlag
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: November 2023
Narrator: Mikael Rosengren
Length: 5 minutes

Audiobook

Stora boken om glass

Glass är gott. Det tycker man nästan i hela världen.

Stora boken om glass får vi lära oss om glass och lite om glassens mystiska historia. Åt man glass i det forna Egypten? Vad kan glassen smaka i Japan? Finns det seg glass?

Den stora boken om glass är en faktabok för åldern 3-6 men säkerligen kommer även den vuxna medläsaren lära sig något nytt. 

Texten ackompanjeras med härligt färgsprakande bilder på olika glassorter och historiska personer, målade av författaren och tillika konstnären Anna Sörenson Rydh. Helt enkelt en fantastisk bok för alla glassälskare!

 

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"[...] I Stora boken om glass får vi veta många spännande och intressanta fakta om glass i olika länder världen över. Bland annat vilka olika specialiteter de har, vad deras olika glassorter heter och vad de är gjorda av. Genom lockande, färgsprakande illustrationer får vi ta del av olika glassorter, tillbehör och andra föremål som breder ut sig över uppslagen. Den korta texten är enkel och informativ och utgör en del av själva bilden. Varje uppslag har en egen bakgrundsfärg i ljus pastell, texten och de olika glassorterna kontrasterar mot bakgrunden och framträder tydligt. Läsaren får vara aktiv genom några frågor och hela boken avslutas med en fråga som också knyter an till bokens början. Anna Sörenson Rydh har skapat en lärorik och intressant bok, en verkligt härlig bok för allaglassälskare, stora som små."

Lektör Gunilla Essén, BTJ-häfte nr 20, 2023


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone