Jump to content
Cover for Dagbok för utvalda: Jennas tredje
Isbn: 978-91-8984-666-1
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2023
Narrator: Pernilla Gesén
Length: 3 hours 54 minutes

Audiobook

Dagbok för utvalda: Jennas tredje

När det enda som hjälper är att spela elgitarr så fingrarna blöder ...

Har du någonsin känt dig så ensam att du tror att du ska falla ner i ett svart hål? Har du en förälder som du hatar? En idiot i din klass som gör allt för att förstöra ditt liv? Då är du en av de utvalda som får läsa tolvåriga Jennas dagbok.

Vårterminen har börjat och Jenna har nästan börjat vänja sig vid att hennes föräldrar har separerat, och nu turas om att bo med Jenna och lillebror i radhuset. Mamma Therese är uppåt på sitt vanliga neurotiska sätt, och pappa Chris verkar... stabil. Men trots att Jenna borde vara glad för deras skull, så gör insikten om att familjen är splittrad för alltid henne väldigt ledsen. Men det är inget mot vad hon kommer att känna när hon får reda på varför Therese är så hysteriskt glad.
    
På klassresan till fjällen borde Jenna kunna ha haft svinkul (inte för att hon kan åka skidor, men Jennas gäng, tillika bandet Odjuret, har väldigt roligt åt sina misslyckanden i backen) – om bara inte Therese hade följt med. Och Tony, Vanessas pappa.

Jenna är både rasande och förtvivlad när hon kommer hem, och ännu hemskare blir livet när Ivonne berättar att hon ska sluta i klassen, och även i bandet. Hon och hennes brorsa Igor, kanske de skickligaste medlemmarna bandet har, ska flytta till ett familjehem.

När tonårsångesten svider som värst, så är Jenna antihjälten du kommer att älska – med dräpande kommentarer, skarp humor och livsviktiga insikter. Bland dagboksböckerna på marknaden står Pernilla Geséns serie ut, balansen mellan smärta och skratt är mästerligt skildrad.

Pernilla Gesén är författare till ungefär fyrtio barn- och ungdomsböcker, bland annat serierna Alva och Klass 7B, bilderböckerna om Lova och de lättlästa Kompisböckerna.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone