Jump to content
Cover for Prinsessa av september - en ängels vackra visdom
Isbn: 978-91-7634-973-1
Publisher: Idus förlag
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: August 2023
Narrator: Victoria Eriksson
Length: 3 hours 53 minutes

Audiobook

Prinsessa av september - en ängels vackra visdom

Nova kommer att dö.

Det fasansfulla beskedet når Sanna och hennes sambo Niklas en varm julidag, ett par månader innan deras lilla dotter ska fylla två år.

Det visar sig att Nova lider av en ovanlig och obotlig neurologisk sjukdom som sakta ska bryta ner hennes kropp och ta hennes liv, troligen innan hon ens fyllt 10 år.

Beskedet blir starten på en förtvivlad färd som ska komma att ta med familjen på en mental resa genom trånga normer, mörka återvändsgränder och svåra relationer. En resa som går från nattsvart ångest och dödslängtan till blomstrande vitalitet. De möter döden flera gånger, men också livet det som pågår nu och framför allt inuti.

För mitt i all bedrövelse uppstår mirakel. 

 

Prinsessa av september en ängels vackra visdom är en biografisk berättelse om den djupaste av sorg och den starkaste av kärlek.

Novas mamma berättar varsamt om den vackra och värdefulla vishet som kan blomma upp längs vägen när man lever ett liv i dödens alldeles förskräckliga väntrum.

På ett berörande sätt beskriver hon hur det är möjligt att skapa något vackert av det som är skoningslöst i livet.

Historien är om Nova, men berättelsen berör oss alla. 

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"[...] I den här biografiska berättelsen beskriver hennes mamma Sanna Eriksson hur livet plötsligt vänder, om ångesten, den bottenlösa sorgen och det nattsvarta mörkret, men även om kärleken och hoppet. Texten är mycket gripande och drabbande, skriven på lättfattlig prosa. Den lämnar läsaren djupt berörd efter att fått följa med till det som författaren beskriver som dödens väntrum. Värdigt skildrar Sanna Eriksson hur hon som mamma minns sin dotter efter att hon till slut går bort. Berättelsen är viktig för alla familjer som har ett barn som lider av en obotlig sjukdom. Den ger förtröstan och stöd till anhöriga som befinner sig i en mycket svår situation. Sorgen genomsyrar texten, men den lämnar trots allt ett ljust avtryck där kärleken till Nova blir ordens nimbus."

Lektör Maria Fridstjerna, BTJ-häfte nr 12, 2023


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone