Jump to content
Cover for Proxy
Isbn: 978-87-2844-101-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: April 2023

E-book

Proxy

Invånarna i danska Holbæk skakas av nyheten om ett brutalt mord. Den pensionerade terapeuten Anne Holt hittas knivhuggen till döds och mordvapnet visar sig vara en afrikansk kniv som brukar användas vid ritualer. Strax därefter påträffas ännu en person död. Denna gång är det byns framträdande läkare som hittas i en utbränd bil, men det visar sig att han blivit strypt. Finns det något samband mellan de två morden? Och vem skulle vilja skada en pensionerad terapeut och en läkare?

Utredaren och krigsveteranen Jacob Nordsted sätts på fallet, tillsammans med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De inser snabbt att de står inför en utmaning. Spåren på mordplatserna är få och den enda kopplingen de kan hitta mellan de två offren är tonåringen Emma, som är kroniskt sjuk och sitter i rullstol. En frustrerad Tanya återvänder till brottsplatserna och upptäcker en märklig lukt, en lukt som verkligen inte hör hemma där ... Kan detta vara ledtråden de så desperat sökt efter?

Med "Proxy" introducerar Steffen Jacobsen i krigsveteranen Jacob Nordsted och den unga vassa Tanya Nielsen ett nytt utredarpar. Serien om de två poliserna har gjort succé i Danmark och introduceras nu för svenska läsare.Steffen Jacobsen (1956-) är en dansk ortopedisk kirurg, debattör och författare som varit bosatt och arbetat stora delar av sitt liv på Grönland och i norra Norge. Han fick sitt stora genombrott som författare i samband med deckaren Trofé (Trofæ) från 2013. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone