Jump to content
Cover for Instängda barn: Vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar
Isbn: 978-91-8000-612-5
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: March 2023
Narrator: Callin Öhrvall Delmar
Length: 4 hours 18 minutes

Audiobook

Instängda barn: Vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar

Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själva, barnen som aldrig fick gå i skolan. Hur kunde det hända? I Sverige?

Det är tyvärr långt ifrån ett enskilt fall. Ami-Ro bodde isolerad på en gård i Skåne tillsammans med sina sju syskon, sin mamma Stina och pappa Bengt. De levde frånkopplade från omvärlden och utsattes konstant för hot och våld. Pappan fick senare öknamnet ”pastorn” i tidningarna när han dömdes till fängelse för vad han utsatt sina familjemedlemmar för.

Melina hölls gömd från sin pappa i nästan två decennier. Mamman menade att han skulle gifta bort henne och hennes syskon – men sanningen var en helt annan.

I "Instängda barn" har Leone Milton fått komma bakom kulisserna på Ystadsfamiljen och två liknande fall. Vad driver föräldrarna att låsa in sina barn och hur mår barnen som vuxna?

Leone Milton är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit bland andra "Plastikkirurgen", "Ta Makten", "Berättar du så dödar jag dig" och "Monstret från Anderna".


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone