Jump to content
Cover for Maimonides
Isbn: 978-87-2855-827-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: March 2023

E-book

Maimonides

När en stor svensk myndighet utsätts för ett förlamande cyberangrepp är frågorna fler än svaren. Vem ligger bakom detta? Och varför? Under ledning av terroristexperten Hannah Kaufman sätter Säpo ihop en grupp som får i uppgift att utreda händelsen. Förutom ödeläggelsen bland Migrationsverkets register har angriparna dessutom lämnat en diskret ledtråd i form av en kodremsa med ordet 'Maimonides', vilket visar sig vara namnet på en judisk filosof från 1100-talet. Är det ett vilseledande trick eller ett meningsbärande spår?

Tillsammans med gruppens IT-experter ger sig Hannah ut på en jakt efter de hackers som åsamkat skadan. Det mesta tyder på att en fientligt sinnad stat står bakom brottet. När ytterligare ett angrepp sker hårdnar tonen från regeringen och de styrande. De måste hitta förövarna innan Sverige lamslås fullständigt ...

Maimonides är den femte delen i succéserien om polisen Hannah Kaufman.

Karl Eidem är finansiell analytiker och författare, med flera boksuccéer i bagaget. Jale Poljarevius är polismästare och sakkunig på organiserad brottslighet. Han är även känd för sin medverkan i TV-programmet "Efterlyst".

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone