Jump to content
Cover for Vakuum
Isbn: 978-87-2840-044-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: September 2022
Narrator: Peter Melin
Length: 5 hours 27 minutes

Audiobook

Vakuum

"För mitt erfarna polisöga såg han utomordentligt död ut, inte minst som han verkade vara skjuten i bröstet med hagelgevär, på mycket nära håll. Han var klädd i en lätt sommarkavaj och blåjeans. Det var på det hela taget ganska obehagligt. Skjortan hade varit vit, kavajen ljus. Skadan var stor, djup och mycket blodig."

Kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén är tillbaka efter att en ökänd gängledare från Uppsala har skjutits till döds. Alldeles nyss frigiven och nu bragd om livet. Skjutningen blir startskottet på ett fullskaligt gängkrig. Parallellt med det intensiva skildrandet av gängkriminalitetens utbredning och dess följder får vi ta del av Kenneths personliga kamp för ett hälsosammare leverne ...

Vakuum är den femte fristående delen i deckarserien om kriminalinspektörerna Kenneth Klintman och Lisa Norén vid Uppsalapolisens krimjour.
Ulf Broberg, född 1954, är en svensk författare och frilansjournalist. Under 90-talet arbetade han som radiojournalist, vilket innebar kontakt med i stort sett alla samhällsfunktioner och samhällsnyttiga verksamheter. Till följd har han nu stor kunskap om svensk räddningstjänst, akutsjukvård, rättsväsende samt polisverksamhet och har tillsammans med den pensionerade kriminalpolisen skrivit ett antal verklighetstrogna polisromaner som utspelar sig i Uppsala.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone