Jump to content
Cover for POWERNAP – TUPPLUR – SIESTA – En halvtimme Binaural Beat meditation för återhämtning, kraft och hälsa
Isbn: 978-91-8951-030-2
Publisher: Bokförlaget Upsaliensis AB
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: March 2022
Narrator: Rolf Jansson
Length: 31 minutes

Audiobook

POWERNAP – TUPPLUR – SIESTA – En halvtimme Binaural Beat meditation för återhämtning, kraft och hälsa

Detta ljudvågsprogram, som ingår i en växande serie med självhjälpsprogram, hjälper dig att hämta kraft och ladda batterierna via en kort effektiv powernap – en tupplur – en siesta - på 30 minuter. Programmet är designat för att ladda och fräscha upp ditt sinne och din kropp under en produktiv andra halva av dagen, eller närhelst du behöver det.

Gör som miljontals nöjda människor världen över! Använd en kombination av musik och Binaural Beats för att förbättra din hälsa, din livskvalitet och för att uppleva djup avslappning.

Oavsett om du vill meditera, lindra stress och ångest, förbättra självförtroendet, öka fokus och produktivitet, förbättra din sömn eller minska smärta och spänningar i din kropp, är vår specialprogrammerade musik med ljudvågor en beprövad naturlig terapi för att hjälpa till att hantera ett brett spektrum av områden.

Denna session, med Binaural Beats och isokroniska toner, börjar med att leda dig till dina alfa-hjärnvågor och tar sen snabbt ner dig till delta-frekvenserna. Vi går dock inte för djupt. Vi svävar precis på gränsen, så att du bekvämt kan ta en tupplur utan att falla ner i en djup sömncykel, eftersom detta skulle få dig att känna dig slö när du vaknar och eventuellt påverka din produktivitet efter tuppluren. Efter 20 minuter kommer ljudet att gradvis ta dig tillbaka genom theta, alfa och avsluta med beta-frekvenser som gör att du känner dig fokuserad, alert och utvilad.

Under senare år har teknologier utvecklats som kan framkalla hjärnvågstillstånd som bland annat lindrar stress och ångest, ökar fokus och produktivitet, förbättrar sömn och minskar smärta och spänningar i kroppen. Tekniken bygger på musik som kombineras med Binaural Beats, ett konstant ljudvågsformat, samt i vissa fall, isokroniska toner, ett pulserande ljud med jämna mellanrum.

Din hjärna har fem olika typer av hjärnvågor. Generellt sett är lågfrekventa vågor kopplade till "delta" och "theta"- tillstånd som ger djup avslappning, lindrar ångest, förbättrar sömnen och ger smärtlindring. Högre frekvenser ökar dina hjärnvågor ända till ett "gamma"-tillstånd som kan göra dig mer alert, fokuserad eller bättre på att kunna återkalla minnen. Mellanfrekvenser av vågor har kopplats till uppmärksamhet. Din hjärna går in i ett "alfa"-tillstånd (avslappnad medvetenhet) när ditt fokus vänder sig inåt som i meditation och stresslindring och ett "beta"-tillstånd (vårt normala vakna tillstånd) när din uppmärksamhet är inställd på världen omkring dig som i fokuserad uppmärksamhet, analytiskt tänkande och problemlösning.

Ladda batterierna med Binaural Beats

Tanken bakom Binaurala Beats är att du kan leda dig själv in i ett sinnestillstånd genom att spela och lyssna på den frekvens som är kopplad till den stämning du vill ha. Dina hjärnvågor synkroniseras med tonen och ditt mentala tillstånd anpassas efter dina önskemål.

Faktum är att en kort tupplur, helst efter lunchen eller på eftermiddagen, på 20–30 minuter ger betydande fördelar när det gäller förbättrad vakenhet och prestanda, utan att du behöver känna dig sur eller störa nattsömnen. Forskning visar att du kan göra dig själv piggare, minska stress, få bättre minne och få bättre immunförsvar med en tupplur. En tupplur ger dig också mer tålamod, mindre stress, bättre humör, mer effektivitet och bättre hälsa, bland annat genom lägre blodtryck. Tupplurar är dock inte det bästa för alla. Den som har svårt att somna på kvällen, gör klokt i att låta bli

Programmet kräver att du lyssnar i stereohörlurar eller liknande för att du ska kunna tillgodogöra dig fördelarna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone