Jump to content
Cover for Vettvillingen
Isbn: 978-91-8914-543-6
Publisher: Leopard förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2020

E-book

Vettvillingen

Bertil Kras bestämmer sig en dag för att lämna sin anspråkslösa tillvaro i Stockholm och flytta till en liten köping i norr. Där tar han anställning på sågverket och blir snart föremål för elakartat skvaller.

 Den lilla orten ska visa sig ha gamla oförrätter som ligger och pyr under ytan och en vinternatt brinner sågen ner under mystiska omständigheter. Rykten om vem som är skyldig börjar snabbt sprida sig i köpingen. Som nyinflyttad och medlem i kommunistpartiet blir Bertil den perfekta syndabocken. 

En berättelse om utanförskap, och vikten av att konfrontera sin historia under en tid definierad av kriget och politisk förföljelse. Ämnen lika aktuella nu som då. 

Vettvillingen gavs ut på Författarförlaget 1977 och har inte funnits i tryckt format på över 20 år. Med nytt omslag av Niklas Lindblad ger vi ut en utav Hennings lite bortglömda spänningsromaner.

Henning Mankell är en av Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 40 miljoner exemplar och översatts till fler än 40 språk. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone