Jump to content
Cover for Flickan från Moldavien
Isbn: 978-87-1183-855-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: January 2018

E-book

Flickan från Moldavien

'En kropp fördes också ut av landvinden: en rygg, utsträckta armar, lätt böjda ben, böljande ljust hår. Ibland sjönk kroppen ner någon meter, men den flöt snart upp igen och det ljusa håret rörde sig lugnt och rytmiskt i takt med vågorna.'

Den före detta polisen Verner Lindgren får återigen en tillfällig tjänst som utredare när en död flicka dras upp i ett fiskenät utanför den lilla fiskebyn Grisslehamn.

Tillsammans med Margret Mattsson börjar Verner Lindgren utreda fallet. Vid den första undersökningen av kroppen blir det snabbt tydligt att det rör sig om ett mord, och deras undersökning leder dem till en internationell liga som smugglar flickor till Sverige för att prostituera dem.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

I denna spännande deckarserie följer vi poliserna Margret Mattsson och Verner Lindgren. Med sin stora yrkesvana i bagaget får de ofta de svåraste fallen på sitt bord.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone