Jump to content
Cover for Problemet med får och getter
Isbn: 978-91-8844-708-1
Publisher: Louise Bäckelin Förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2016

E-book

Problemet med får och getter

En återvändsgata i en förort i East Midlands i England, 1976. Mrs. Creasy har försvunnit och hela gatan surrar av viskningar och rykten. Grannarna skyller hennes plötsliga försvinnande på den intensiva värmeböljan, men tioåriga Grace och Tilly är inte lika övertygade, utan bestämmer sig för att ta saken i egna händer.
Den energiska, livfulla Grace och den tystlåtna, tankfulla Tilly inspireras först av den lokala kyrkoherden till att söka Gud efter svar, och knackar sedan dörr på jakt efter ledtrådar. Det visar sig att alla på gatan tycks ha något att dölja, skäl till att inte riktigt passa in. Men efter hand börjar de avslöja sina hemligheter, sådant som de två amatördetektiverna aldrig hade kunnat föreställa sig.
I det eviga sommargasset börjar så grannarnas liv stegvis uppdagas, och en egendomlig historia, full av svek och lögner, kommer i ljuset.

JOANNA CANNON är en engelsk författare och psykiatriker som stod för vårens stora litterära succé i hemlandet med sin hyllade debutroman Problemet med får och getter [The Trouble with Goats and Sheep, 2016]. En bok om en social gemenskap som behöver konfrontera sitt förflutna, och om två flickor som lär sig vad det innebär att höra hemma någonstans.

»Pulserande och rolig. Tänk er Donna Tartts Den hemliga historien i typisk engelsk förortsmiljö på sjuttiotalet.«The Guardian

»Strålande debut. Minutiösa, kärnfulla beskrivningar och en levande känsla av sjuttiotal. En underbar roman.«Daily Mail


# Årets stora litterära succé i England!

»Superb debut.«Sunday Times


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone